Atheneum Campus Kompas te Wetteren Atheneum Campus Kompas te Wetteren Atheneum Campus Kompas te Wetteren Atheneum Campus Kompas te Wetteren

Campus Kompas Koninklijk Atheneum
Tel.: 09/365.60.60
Fax: 09/365.60.61
atheneum@campuskompas.be

Overzicht blog berichten
7/02/2014

Bezoek aan de Dossinkazerne in Breendonk

Gepost door Jeffrey Vande Velde & Raoul Pegel

Bezoek aan de Dossinkazerne in Breendonk

Op 7 februari 2014 zijn we op uitstap gegaan naar Breendonk. Wij, de leerlingen van het 7de BSO, hebben deze uitstap georganiseerd voor de 3de graad BSO van onze school. We hebben een bus gehuurd en die was mooi op tijd. Toen we in Breendonk aankwamen, was er nogal veel wind en was het heel koud.

Toen de gids aankwam werden we in 2 groepen gesplitst met elk een gids. Het was een zeer goede gids die echt de rol speelde van een SS’er. Wij hadden de rol van gevangene. De rondleiding was heel interessant en ook leerrijk. Na de rondleiding hebben we gegeten in de refter van Breendonk waar we ons konden opwarmen. Na de lunch zijn we naar Dossinkazerne gegaan. Het museum zag er op het eerste zicht proper en stil uit. Eerst kregen we een introfilmpje te zien met een soort afstandsbediening waar we in konden luisteren naar het verhaal van het filmpje. Toen werden we ook in 2 groepen gesplitst met ook elk een gids. Ik vond het weer een heel interessante rondleiding over welke Joden of in het algemeen welke gevangenen de concentratiekampen overleefd hebben. Er waren 3 verdiepingen: ‘massa, angst en dood’. Over deze onderwerpen hebben we een zéér goede uitleg gehad.Het was een heel interessante en leerrijke dag die vlekkeloos verliep!

Meer foto's