Atheneum Campus Kompas te Wetteren Atheneum Campus Kompas te Wetteren Atheneum Campus Kompas te Wetteren Atheneum Campus Kompas te Wetteren

Campus Kompas Koninklijk Atheneum
Tel.: 09/365.60.60
Fax: 09/365.60.61
atheneum@campuskompas.be

Overzicht blog berichten
19/02/2016

Module Italiaans: 'toneelworkshop'

Gepost door Brigitte Henriet

Module Italiaans: 'toneelworkshop'

In het kader van de module Italiaans organiseerden we op 19 februari een toneelworkshop met de rasechte Italiaanse toneelacteur Gaetano Battista en de zanger Fabio Fiorillo. Toneel is het medium bij uitstek om communicatieve vaardigheden te ontwikkelen, en dit ongeacht het niveau van de kennis van de taal.

Toneelwerk draait rond zelfvertrouwen en vertrouwen in de anderen, intuÔtie, concentratie, volharding en teamgeest. De deelnemers zijn tegelijkertijd acteurs en toeschouwers. Vermits onze leerlingen nog prille beginners zijn in het aanleren van het Italiaans werd er hoofdzakelijk gefocust op uitspraak, intonatie, stemtechnieken, leren luisteren, onthouden, bewegen, emoties uitdrukken. Gaetano Battista woont in Avellino (ongeveer 60 km ten oosten van Napels), is professioneel toneelacteur, maar houdt zich ook bezig met talrijke educatieve projecten en cultureel management. In ItaliŽ ontving hij meerdere prijzen voor eigen toneelproducties. Fabio Fiorillo is een van de befaamdste vertolkers van het traditioneel Napolitaans liedrepertoire. In de week tussen 15 en 19 februari toerden ze rond in het Gentse, in avondscholen, culturele centra en ook op Campus Kompas , om verschillende toneelvoorstellingen en workshops te geven. Een unieke kans voor onze leerlingen om met deze twee artiesten hun eerste stappen te zetten in de Italiaanse expressie!

Meer foto's