Atheneum Campus Kompas te Wetteren Atheneum Campus Kompas te Wetteren Atheneum Campus Kompas te Wetteren Atheneum Campus Kompas te Wetteren

Campus Kompas Koninklijk Atheneum
Tel.: 09/365.60.60
Fax: 09/365.60.61
atheneum@campuskompas.be

Overzicht blog berichten
18/01/2017

Wetenschappen binnen PAV

Gepost door Lien Stuyck - Boris Smessaert

Wetenschappen binnen PAV

Om het geïntegreerd werken met wetenschappen binnen PAV vlotter te laten verlopen, sloeg de GO!-pedagogisch adviseur PAV Isabelle Janssens de brug tussen de PAV-leraren van KA Wetteren Lien Stuyck en Boris Smessaert op woensdag 18 januari 2017 met de Universiteit Gent faculteit wetenschappen Prof dr Katrien Strubbe en Jo Coquyt, lerarenopleider van Hogeschool Gent.

Hoe haal je DNA uit een tomaat? Waarom condenseert de klasruit van binnen? Welke wetenschappelijke verschijnselen tref je aan van zodra je de school uitstapt tot thuis? Hoe realiseer je sporenonderzoek in de klas? Schimmelvorming in potten? Dit zijn allen voorbeelden hoe je wetenschap aanschouwelijk en levensecht kan integreren in de klaspraktijk. Deze groep laat het niet bij een éénmalige brainstorm. Samen organiseren ze een ronde tafelgesprek rond wetenschap en jongeren binnen de BSO-stroom. Eén school tekende alvast in op deze vorm van co-creatie met onze school GO! campus kompas atheneum Wetteren. Materialen zullen getest worden door de deelnemende leraren in de klassen. Leerlingen worden bevraagd over hun interesses in wetenschappelijke vaardigheden.