Atheneum Campus Kompas te Wetteren Atheneum Campus Kompas te Wetteren Atheneum Campus Kompas te Wetteren Atheneum Campus Kompas te Wetteren

Campus Kompas Koninklijk Atheneum
Tel.: 09/365.60.60
Fax: 09/365.60.61
atheneum@campuskompas.be

Overzicht blog berichten
10/01/2013

Uitwisseling (dag 2)

Gepost door P. De Muynck - B. Henriet - C. Claeys - R. De Bont - L. Dullaert

Uitwisseling (dag 2)

Op donderdag maakten de leerlingen uit Bilbao kennis met Gent. In de lakenhallen vonden eerst een paar kennismakingsactiviteiten plaats, waaronder speeddate.

Toen iedereen elkaar een beetje beter kende, kregen de leerlingen een initiatie schermen. De schermclub van Maryann is gevestigd in de prachtige lakenhallen (zie foto's). Eerst werd uitgelegd hoe je je als schermer op de baan beweegt, werden de basistechnieken aangeleerd voor een goede aanval en verdediging. Daarna konden enkele duels 'uitgevochten' worden. Na dit sportieve intermezzo was het de beurt aan Klaartje die in de Sint-Baafskathedraal een boeiende uiteenzetting gaf over het Lam Gods van de gebroeders Van Eyck. In de namiddag werden de leerlingen ondergedompeld in de rijke geschiedenis van Gent in het STAM, het stadsmuseum. Als afsluiter van de dag keken de leerlingen naar de Vlaamse film 'De Helaasheid der Dingen'.

Meer foto's