Atheneum Campus Kompas te Wetteren Atheneum Campus Kompas te Wetteren Atheneum Campus Kompas te Wetteren Atheneum Campus Kompas te Wetteren

Campus Kompas Koninklijk Atheneum
Tel.: 09/365.60.60
Fax: 09/365.60.61
atheneum@campuskompas.be

Overzicht blog berichten
20/03/2013

Warmteweek

Gepost door R. De Bont - T. Lapage

Warmteweek

Van 18 tot 20 maart organiseerden we voor de leerlingen van 4 ASO en 4 TSO een warmteweek (GWP). We hielden ons bezig met alles rond het thema `Warmte`.

Op maandag gingen de leerlingen de hele voormiddag op wandel met een natuurgids voor een klimaatwandeling aan het Donkmeer. In de namiddag bekeken we de documentaire 'An Inconvenient Truth' van Al Gore over de wereldwijde klimaatopwarming. Dinsdag brachten de leerlingen een bezoek aan de sterrenwacht waar ze een rondleiding kregen in de koepel en het weerstation. Verder deden ze een workshop over klimaatsveranderingen, waarbij de leerlingen zelf experimenten kunnen uitoefenen, i.v.m. CO2 en het afsmelten van de ijskappen en zeespiegelstijging. Woensdag werd er op school gewerkt rond de klimaatopwarming. De leerlingen deden experimenten, namen deel aan een quiz over het thema en voerden groepsdiscussies.

Meer foto's