Campus Kompas > Campus Kompas Secundair Onderwijs Wetteren > Blog > Dissectie varkenslongen

Dissectie varkenslongen

Opgelet: dit artikel bevat beelden die niet geschikt zijn voor gevoelige kijkers.

De leerlingen van het tweede jaar zitten ook niet stil tijdens het vak natuurwetenschappen. We leren dit jaar wat meer over ons eigen lichaam en de verschillende orgaanstelsels waaruit het bestaat.

Ook al is ons werkboek enorm mooi geïllustreerd, leerstof blijft beter zitten wanneer je het zelf mag meemaken. Daarom koos de leerkracht natuurwetenschappen voor een dissectie van varkenslongen. In kleine groep verkenden ze alle delen en hun functies. Aanraken mocht, mits het gebruik van handschoenen natuurlijk. Wat een glibberig gevoel!

Leerlingen die omwille van persoonlijke redenen de dissectie liever niet in het echt zagen kregen de kans om de leerstof te verwerken via filmpjes. Komende weken ontdekken onze leerlingen trouwens ook nog de nieren en het hart. Spannend!