Campus Kompas > Campus Kompas Secundair Onderwijs Wetteren > Blog > De milieuboot

De milieuboot

Op maandag 22 april hebben een aantal klassen een schooluitstap gedaan naar een milieuboot. Van proefjes doen tot rivierdieren onderzoeken tot lekker buiten zitten op het dek, zoekend naar allerlei soorten vogels die aan de oever zitten.
 
Eerst zijn alle klassen, met een kleine afstand van elkaar, een uurtje gaan wandelen naar Schellebelle op weg naar de milieuboot. Toen we bij de boot aankwamen, mocht iedere klas naar een verschillend deel van de boot. Het ruim, de kajuit en het dek. Onze klas ging eerst naar het ruim. We hebben daar het water van de Schelde onderzocht, d.m.v. bakken met water en afval, tekeningen, puzzels en een aquarium met vissen.
 
Vervolgens zijn we naar de kajuit gegaan. Daar hebben we soorten waterdiertjes bekeken, die in de Schelde leefden. We kregen een potje met water en een diertje erin. Er waren waternimfen, slakken, bloedzuigers en nog allemaal andere soorten. We hebben ook het water gemeten, om de hoeveelheid slechte stoffen en zo te bekijken.
 
Daarna zijn we naar het dek geweest en mochten we genieten van de lekker frisse buitenlucht. We hebben ook nog twee prachtige ijsvogels, een blauwe reiger en nog een mooie, zwarte aalscholver gezien en verder genoten van het uitzicht.
 
Ten slotte zijn de 3 uren die we op de boot hebben doorgebracht nog wel best snel voorbij gegaan. Terug op de grond, zijn we weer een uurtje onderweg geweest om op school onze boekentas en zo op te halen en naar huis te gaan. We kwamen aan op school om 18u.