Campus Kompas > Campus Kompas Secundair Onderwijs Wetteren > Blog > Schrijven met een echte auteur

Schrijven met een echte auteur

Vlak voor de paasvakantie kwam Karen Curé langs in de b-stroom. De auteur, onder meer bekend van ‘Het meisje dat in een doosje wilde kruipen’, stelde er haar boeken voor. 

Na de lezing volgde een korte workshop, waarbij de leerlingen uit 1B een sprokkelverhaal bedachten. Ze verzonnen ongewone personages, plaatsen waar ze wel of niet wilden zijn, gekke gebeurtenissen … Vervolgens werden de leerlingen in groepjes verdeeld om samen een kortverhaal te schrijven.

Met die verhalen/sprokkels gaan de auteur en een illustrator binnenkort aan de slag. Zij zullen onze creatieve ideeën samenvoegen tot één verhaal. Binnen enkele weken ontvangen onze leerlingen het afgewerkte, geïllustreerde sprokkelverhaal. We kijken uit naar het eindresultaat!