Campus Kompas > Campus Kompas Secundair Onderwijs Wetteren > Blog > Oud bord maakt plaats voor digibord

Oud bord maakt plaats voor digibord

In de B-stroom nemen ze deze week een nieuw digibord in gebruik. In het kader van de digisprong investeren de scholen van GO! scholengroep Het Leercollectief volop in digitale schoolborden. Ook voor onze middenschool speelt dit naadloos in op onze vernieuwde onderwijsvisie.

Dat ze in de middenschool niet blijven trappelen, bewijst hun onderwijsaanpak waarmee ze de leerlingen van bij de start stimuleren om meer in te zetten op zelfstandigheid en eigenaarschap. Klassikale instructie maakt gaandeweg meer plaats voor begeleid zelfstandig werk, flipped classrooms en coaching.

“We zijn heel blij dat we nu ook gebruik kunnen maken van een extra digitaal bord om onze vernieuwende aanpak mee vorm te geven.  Het digitale verhaal wordt alsmaar belangrijker en daar moeten zowel onze leerlingen, als ons schoolteam mee in groeien. Tegen volgend schooljaar zullen ook nog de chromebooks voor onze leerlingen hier een extra meerwaarde bieden ,” klinkt het bij directeur van de 1e graad Toon Lapage.

“Door dit collectief aan te pakken, zorgen we ervoor dat onze scholen het maximum uit hun digitale middelen kunnen halen,” zegt Thomas Aelbrecht, pedagogisch IT-verantwoordelijke van Het Leercollectief. “Dankzij doorgedreven samenwerking met de leverancier wordt bij elk bord ook de nodige training aangeboden voor leerkrachten om hen zo goed mogelijk te ondersteunen in de lespraktijk.” Ook in tal van andere scholen van de GO! scholengroep worden de komende weken nog meer digiborden geïnstalleerd.  Deze scholen zijn alvast klaar om de digitale kansen met beide handen te grijpen en volop in te zetten op de digitale vaardigheden van de toekomst.