Campus Kompas > Campus Kompas Secundair Onderwijs Wetteren > Blog > Leerlingenparlement zorgt voor gratis menstruatieproducten op Campus Kompas

Leerlingenparlement zorgt voor gratis menstruatieproducten op Campus Kompas

 

5 procent van de Vlaamse meisjes blijft al eens weg van school omdat ze geen geld hebben om menstruatieproducten te kopen. Bij gezinnen die het niet breed hebben, is dat zelfs 15 procent. Dat blijkt uit een onderzoek van Caritas, en dat vinden een aantal leerlingen van onze campus onaanvaardbaar. “Dat kan toch niet zijn?”

Het leerlingenparlement van het atheneum onderneemt actie. Het stelt voor om voor gratis menstruatieproducten te zorgen. “Geen enkel meisje zou ongemakkelijke situaties mogen ervaren of lessen mogen missen tijdens haar menstruatieperiode”, laat Lily-Rose Pieters weten.

“Het kan toch niet zijn dat meisjes een dubbelgevouwen zakdoek moeten gebruiken omdat ze zich geen tampon of maandverband kunnen veroorloven? We moeten een einde maken aan menstruatiearmoede.”

Oproep aan politici

Met de steun van ‘t Ensemble, dat kleding aanbiedt aan mensen die het moeilijk hebben, en serviceclub Lions Club, hangt er nu een menstruatiekast in de Wetterse school, met gratis menstruatieproducten.

“We roepen politici in aanloop naar de verkiezingen op om deze problematiek aan te pakken”, klinkt het nog. “Recht op onderwijs betekent dat we meisjes moeten ondersteunen als dat nodig is.”