Campus Kompas > Campus Kompas Basisonderwijs Wetteren > Blog > kleuterschool ‘t Klimopje op zonne-energie!

kleuterschool ‘t Klimopje op zonne-energie!

  • door

GO! kleuterschool ’t Klimopje in Wetteren is 25 zonnepanelen rijker en zet hiermee een belangrijke stap naar een duurzaam energiebeleid. Met deze investering van 11.000 euro zal de school de volgende 25 jaar in totaal 57 ton CO2 minder uitstoten.
‘Wij genieten elke dag van onze school in een groene omgeving en vinden het zelf dus ook belangrijk om voldoende oog te hebben voor het milieu en in te zetten op ecologie.
We zijn dan ook heel tevreden dat we dit vandaag kunnen doen door middel van alternatief energieverbruik’, klinkt het bij directeur Peter Dumon.
GO! Scholengroep Het Leercollectief van regio Dendermonde-Hamme-Lokeren-Moerbeke-Wetteren hecht veel aandacht aan duurzaamheid en investeert nu in totaal meer dan 228.000 euro in zonne-energie op 7 verschillende locaties. GO! basisschool ’t Klimopje in Wetteren is hier één van. Andere installaties zullen nog plaatsvinden in het voorjaar van 2021.
Op deze manier draagt ook GO! Scholengroep Het Leercollectief bij tot het aanzienlijk vergroten van het aandeel hernieuwbare energieproductie in 2020, waarvoor België zich in 2009 engageerde in Europese Richtlijnen.
Om de opwarming van de aarde te beperken zou de gemiddelde CO2-emissie van de Belg moeten dalen met 80% tegen 2050. Deze investering van GO! Scholengroep Het Leercollectief zal er alvast voor zorgen dat er de volgende 25 jaren 1.223 ton minder CO2 wordt uitgestoten.