Campus Kompas > Campus Kompas Basisonderwijs Wetteren > Blog > Academische zitting ter ere van 75 jaar GO! in Wetteren

Academische zitting ter ere van 75 jaar GO! in Wetteren

  • door

De tijd vliegt, 75 jaar terug begon het avontuur van het GO! onderwijs in Wetteren. Dat konden we natuurlijk niet zomaar voorbij laten gaan. We besloten dan ook om een leuke academische zitting te organiseren met een onderwijsdebat.

Voorwoord door Dhr. De Mulder

Niemand beter om een voorwoord te komen geven dan de voorzitter van de Raad van Bestuur uit onze scholengroep.

Hij schetste mooi de situatie in Wetteren en hoe we als GO!-school vanuit onze innoverende aanpak een steeds groter marktaandeel verwerven in de regio, ondanks de aanwezigheid van een aantal grotere scholen in de buurt.

 

Geschiedenis 75 jaar GO!

De geschiedenis van onze school lieten we vertellen aan de hand van het verhaal van Marie-Rose Van De Wiele.

Ze is een oud-leerling en oud-directeur van de basisschool en daarmee de perfecte persoon om haar memoires te delen.

Jammer genoeg zorgde een ongeval deze zomer ervoor dat ze het verhaal niet zelf kon vertellen. Deze fakkel werd overgenomen door Dhr. Rasschaert, die ooit les had van Marie-Rose.

Dit alles gebeurde onder toeziend oog van Marie-Rose zelf, aangezien ze al in voldoende mate hersteld was om de zitting te kunnen bijwonen. We werden overladen met verschillende leuke weetjes en anekdotes. Tof om eens de volledige geschiedenis te weten te komen.

Het debat

Maar de trekpleister van de avond was natuurlijk het onderwijsdebat dat we hadden gepland. Drie tenoren uit het onderwijs: Koen Pelleriaux (afgevaardigd bestuurder GO!), Jeroen Backs (Departement onderwijs) en Maarten Vansteenkiste (Hoogleraar ontwikkelings- en motivatiepsychologie aan de UGent) gingen het debat met elkaar aan onder toeziend oog van Eric Bracke. De topics en bezorgdheden van het moment werden aangekaart en vakkundig besproken.

Het was een leuke mix aan verschillende visies en inside information die je anders nooit zou hebben. We willen onze sprekers dan ook nog eens extra bedanken voor hun komst naar onze zitting.

Onze directies sloten een geweldige avond nog af met een slottoespraak. Zo kwam er een eind aan het eerste deel van onze 75 jarige viering.

Later dit schooljaar (7 oktober 2023, noteer deze datum al maar in je agenda) komt er ook een reünie waarop we iedereen verwelkomen die ooit op onze Campus was. Wil je er graag bij zijn, schrijf je dan in via deze link: bit.ly/75jaarwetteren