Campus Kompas > Campus Kompas Secundair Onderwijs Wetteren > Blog > Historisch schoollokaal wordt na 75 jaar afgebroken voor modern STEM-lab: een volgende stap naar innovatief onderwijs

Historisch schoollokaal wordt na 75 jaar afgebroken voor modern STEM-lab: een volgende stap naar innovatief onderwijs

Ons lokaal, dat 75 jaar lang dienst heeft gedaan als laboratorium, gaat komende paasvakantie tegen de vlakte. De stoelen en banken waarlangs vele generaties leerlingen zijn gepasseerd, zal plaatsmaken voor een modern STEM-lab dat is ontworpen om te voldoen aan de hedendaagse normen van onderwijs in wetenschap, technologie, techniek en wiskunde. De renovatie zal worden uitgevoerd met als doel de ruimte te transformeren tot een dynamische leeromgeving die gericht is op interactief en experimenteel leren.

Comfort en flexibiliteit

Een van de opvallendste kenmerken van het vernieuwde STEM-lab is de introductie van mobiele banken, waardoor flexibiliteit en aanpasbaarheid aan verschillende leeractiviteiten worden bevorderd. Bovendien zal nieuwe infrastructuur worden ge├»nstalleerd om de ontwikkeling van praktische vaardigheden en wetenschappelijke attitudes te ondersteunen. 

Vooruitgang en verandering

De renovatie van het laboratorium wordt niet alleen gezien als een fysieke transformatie, maar past ook binnen onze  symbolische overgang naar een nieuw tijdperk van innovatie en vooruitgang in het onderwijs. We zijn alvast enthousiast over de mogelijkheden die het nieuwe STEM-lab zal bieden aan de huidige en toekomstige generaties leerlingen.

Met deze evolutie blijft de school trouw aan haar missie om studenten voor te bereiden op de uitdagingen van de moderne wereld, waarin technologie en wetenschap een steeds belangrijkere rol spelen. De afbraak van het oude laboratorium markeert dus niet het einde, maar eerder het begin van een nieuw tijdperk.

Vaarwel, laboratorium. Bedankt voor alle herinneringen!

Ben je al benieuwd naar hoe het vernieuwde STEM-lab er zal uitzien of wil je behoren tot de eerste generatie die hier les krijgt? We verwachten dat de werken begin volgend schooljaar afgerond zullen zijn. Houd onze sociale media en website dus zeker in de gaten en schrijf je alvast in op onze school. We kunnen niet wachten om je te verwelkomen!